Pufurile pot actiona ca taburete, scaune, mese sau accente. De asemenea, pot fi mutate sau depozitate cu usurinta sub o masa atunci cand nu sunt folosite.

Fabricate manual in orasul marocan Marrakech, puf-urile marocane au fost realizate manual de artizani specialisti din timpuri imemoriale. Marocul a fost mult timp celebrat pentru faimoasele sale tabacarii de piele, care isi pot urmari istoria de multe secole.

Ei folosesc si astazi aceleasi tehnici stravechi pentru a crea unele dintre cele mai apreciate articole din piele din lume, inclusiv mult iubitul puf din piele marocan.

Pregatirea pielii

Procesul incepe cu o bucata de piele vopsita manual intr-o tabacarie de piele. Sute de cuve mari de piatra, aranjate ca niste faguri, sunt umplute cu diverse potiuni menite sa accelereze procesul de transformare a pieilor de animale in piele finita.

Pieile sunt indepartate, rehidratate si apoi scufundate in cuve albe umplute pana la refuz cu un amestec aromat care inmoaie materialul.

Colorare

Apoi il muta intr-un alt set de fantani de piatra care detin o serie de coloranti vegetali naturali (ganditi-va la sofran, scoarta, henna si menta). Ei scufunda pieile in aceste fantani de piatra si amesteca pielea.

Apoi, l-au intins sa se usuce pe acoperisurile inmuiate de soare ale medinei, urmata de o procedura de intindere pe un cadru de lemn. Procesul necesita o forta de munca extrem de intensa, un puf din piele fiind finalizat in medie in 20 de zile.

Cusatura

Dupa ce pielea s-a uscat la soarele african, este apoi taiata cu grija in forma. Fiecare puf are cel putin 36 de piese diferite care sunt apoi cusute manual impreuna cu „Sabra Silk”.

Matasea Sabra este realizata manual din fibre naturale care au fost recoltate din cactus; gasit in desertul Sahara si vopsit cu vopsea vegetala. Modelele marocane distinctive de pe partea superioara a pufului sunt cusute in intregime manual.

In sfarsit… Gata

Pufurile marocane nu sunt produse realizate intr-o fabrica, fiecare puf este unic fata de altul prin forma, culoarea sau dimensiunea sa putand contine variatii.

Acest lucru nu numai ca va face puful special, ci confirma adevarata sa autenticitate marocana. Ofera vibratii bune decorului tau marocan si este la fel de individual ca si tine.

Daca sunteti in cautarea unui puf marocan grozav, puteti vizita site-ul magazinului de decoratiuni premium de casa Mango+Bloom si descopera colectia frumoasa de decoratiuni marocane precum pufuri, perne de podea pufoase din lana si covoare pufoase berber autentice marocane.

8 thoughts on “Cum este realizat un puf din piele marocan

  1. M-am bucurat sa gasesc acest articol, deoarece mi-a oferit multe informatii relevante pentru proiectul meu de cercetare. Multumesc pentru resursele utile!

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Este clar ca autorul a facut o cercetare amanuntita si a adus argumente solide.

  3. Articolul este foarte interesant si bine documentat. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul abordat. Felicitari autorului pentru munca depusa!

  4. Articolul mi-a deschis noi perspective asupra subiectului abordat. Am invatat multe lucruri noi si am acum o viziune mai completa asupra temei discutate. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de subiect.

  5. Felicitari pentru modul in care sunt prezentate informatiile! Este un articol bine structurat, usor de urmarit si plin de idei interesante. Astept cu nerabdare urmatoarea postare de la acest autor.

  6. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Este clar ca autorul si-a dedicat timpul necesar pentru a aduce informatii relevante si importante pentru cititori.

  7. Articolul este foarte interesant, abordeaza o tema de actualitate in mod detaliat si bine documentat. Autorul isi argumenteaza punctele de vedere cu exemple concrete si ofera solutii viabile pentru problemele prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *